Kylian Mbappé Traint ondanks Gebroken Neus met Franse Elftal voor EK-wedstrijd tegen Nederland

Categorie: Nieuws Gepost door Kaasdropje op 20/06/2024
Kylian Mbappé Traint ondanks Gebroken Neus met Franse Elftal voor EK-wedstrijd tegen Nederland

Kylian Mbappé heeft woensdagavond, ondanks zijn gebroken neus, deelgenomen aan de training van het Franse nationale elftal ter voorbereiding op de cruciale EK-wedstrijd tegen Nederland, die vrijdagavond om 21.00 uur zal plaatsvinden.

Blessure en Herstel

De steraanvaller van Frankrijk verscheen op het trainingsveld in Paderborn met zijn neus afgeplakt met verband, maar droeg geen masker, ondanks speculaties daarover. Het is nog onduidelijk of Mbappé zal meespelen tegen Oranje.

Trainingssessie

Tijdens de training sloot Mbappé zich niet aan bij de gezamenlijke warming-up. In plaats daarvan dribbelde hij op eigen gelegenheid met de bal. Vervolgens nam hij voorzichtig deel aan een afrondoefening voordat hij het veld verliet.

Franse media speculeren dat Mbappé waarschijnlijk het duel met Nederland zal missen. Er is een kans dat hij tijdens het laatste groepsduel tegen Polen met een gezichtsmasker zal verschijnen.

Reacties en Speculaties

Op Instagram zaaide Mbappé eerder op de dag twijfels over zijn beschikbaarheid door te posten: "Zonder risico's zijn er geen overwinningen." Zijn ploeggenoot Adrien Rabiot uitte ook zijn onzekerheid over Mbappé's deelname tijdens een persconferentie. "Ik heb begrepen dat zijn meespelen nog onzeker is," zei Rabiot. "Hij is natuurlijk een belangrijke speler, waar tegenstanders in de voorbereiding van wedstrijden rekening mee houden. Maar we hebben een uitzonderlijk sterke selectie met veel kwaliteit op de reservebank."

William Saliba, verdediger van Arsenal en collega van Mbappé, gaf ook een update: "Hij gaat vooruit en heeft weer enkele tests ondergaan. Meer weet ik niet."

Vooruitzichten

Het is duidelijk dat Mbappé's mogelijke afwezigheid een grote impact kan hebben op de Franse tactiek en voorbereidingen. Zijn snelheid, vaardigheid en doelgerichtheid maken hem een cruciale speler voor Les Bleus. Toch blijft het Franse team optimistisch over hun kansen dankzij hun diepte en kwaliteit in de selectie.

De komende dagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of Mbappé fit genoeg is om tegen Nederland te spelen. Ondertussen blijven fans en medespelers hopen op een snelle terugkeer van de sterspeler op het veld.

Conclusie

Met de onzekerheid rondom Mbappé's blessure blijft het spannend afwachten of hij fit genoeg zal zijn om zijn team te ondersteunen in de belangrijke wedstrijd tegen Nederland. Zijn vastberadenheid om risico's te nemen en zijn bijdragen aan het team zijn ongeëvenaard, en fans over de hele wereld hopen op een spoedig herstel en succesvolle terugkeer van de voetbalster.

Tags: Mbappe Frankrijk