PSG Op Jacht naar Lutsharel Geertruida: Europese Topclub Verliefd op Feyenoord-verdediger

Categorie: Nieuws Gepost door Hatseflatsh op 20/06/2024
PSG Op Jacht naar Lutsharel Geertruida: Europese Topclub Verliefd op Feyenoord-verdediger

Paris Saint-Germain (PSG) heeft zijn oog laten vallen op Lutsharel Geertruida, de veelzijdige verdediger van Feyenoord. Volgens het Franse medium Foot Mercato ziet PSG in Geertruida de ideale opvolger voor Achraf Hakimi, die mogelijk vertrekt bij de Parijse topclub.

 

Geertruida: De Veelzijdige Verdediger die PSG Nodig Heeft

“PSG is verliefd op Lutsharel Geertruida,” meldt Foot Mercato. De 23-jarige verdediger heeft indruk gemaakt met zijn snelheid, fysieke kracht en aanvallende capaciteiten. Geertruida scoorde acht doelpunten en gaf vijf assists in het afgelopen Eredivisie-seizoen, wat hem een waardevolle speler maakt voor zowel Feyenoord als het Nederlands elftal.

Uittocht bij PSG: Plaats voor Nieuwe Versterkingen

PSG staat voor een grote defensieve reorganisatie. Naast het mogelijke vertrek van Hakimi, worden ook Presnel Kimpembe en Nordi Mukiele naar de uitgang geduwd vanwege aanhoudende blessureproblemen. Danilo Pereira en Milan Skriniar staan eveneens op de nominatie om te vertrekken, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe aanwinsten zoals Geertruida.

Concurrentie uit de Europese Top

Het aantrekken van Geertruida zal voor PSG geen gemakkelijke opgave zijn. De verdediger staat ook in de belangstelling van grote clubs als Liverpool, Bayern München en Red Bull Leipzig. Met nog een jaar op zijn contract bij Feyenoord, is directeur Dennis te Kloese genoodzaakt om een transfer te overwegen. Foot Mercato schat dat Geertruida voor ongeveer twintig miljoen euro van club kan wisselen, hoewel PSG mogelijk bereid is dit bedrag te verhogen.

Meer IJzers in het Vuur voor PSG

PSG houdt echter nog meerdere opties open. Volgens transferexpert Fabrizio Romano staat ook Edmond Tapsoba op de shortlist van de Parijzenaars. Beide verdedigers zouden ook interesse hebben gewekt bij verschillende Premier League-clubs, wat de concurrentie voor PSG verder vergroot.

De komende transferperiode belooft spannend te worden voor zowel Geertruida als de betrokken clubs. Zal Feyenoord zijn verdediger verliezen aan PSG, of slaat een andere Europese topclub toe? De tijd zal het leren.

Tags: Geertruida Feyenoord PSG Transfer