Voorbeschouwing: Nederland tegen Engeland in de halve finale van het EK

Categorie: Nieuws Gepost door Hatseflatsh op 08/07/2024
Voorbeschouwing: Nederland tegen Engeland in de halve finale van het EK

Voorspellingen en Voorbereidingen

Terwijl in de Britse kranten nog volop wordt nagenoten van de recente overwinning van het Engelse voetbalteam, is de focus nu volledig gericht op de komende halve finale tegen Nederland, die woensdagavond in Dortmund zal plaatsvinden. De Britse media waarschuwen dat de Engelsen moeten uitkijken voor de vechtlust van Oranje. Volgens de wedkantoren heeft Engeland de beste kans om door te stoten naar de finale.

Engeland wist zich gisteren te plaatsen voor de halve finale na een zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Zwitserland. Nederland, onder leiding van Ronald Koeman, is de tegenstander waartegen Engeland het nu moet opnemen. Britse tabloids, zoals de Daily Mail, beschouwen het Nederlands elftal als 'niet briljant'. "Het is zelfs een tamelijk gewoon Oranje, maar het team van Koeman heeft vechtlust en weigert zich neer te leggen bij een nederlaag," aldus de krant. Dit geeft Nederland volgens hen een voordeel, zeker omdat Engeland historisch gezien weinig succes heeft gehad tegen Nederland.

The Sun benadrukt dat het Nederlands elftal zowel sterke als zwakke punten heeft, en verwacht een 'strijd tussen gelijken' op woensdagavond. Dit geeft aan dat de wedstrijd spannend en onvoorspelbaar zal zijn, met beide teams die evenveel kans maken op de overwinning.

Invalbeurt van Weghorst

Bijzonder opmerkelijk was de invalbeurt van Wout Weghorst in de vorige wedstrijd. De spits, die in Engeland minder succesvol was bij clubs als Manchester United en Burnley, kreeg lovende kritieken van The Guardian en The Telegraph. The Guardian prees Weghorst's vermogen om orde in de chaos te scheppen en de Turkse verdediging te breken. "Hij past misschien niet in het Cruijffiaanse idee van totaalvoetbal, maar hij wist wel het verschil te maken," aldus de krant. Ook de BBC was vol lof over Weghorst en noemde hem een beslissende factor voor Nederland.

Wedkantoren en Kansen

Volgens de Britse wedkantoren is Engeland licht favoriet voor de halve finale. Het wedkantoor Ladbrokes biedt een uitbetaling van drie keer de inzet bij een overwinning van Nederland, terwijl een overwinning van Engeland 2,5 keer de inzet oplevert. Bij de Nederlandse TOTO liggen de verhoudingen iets anders: een overwinning van Engeland levert 2,55 keer de inzet op, en een overwinning van Nederland 3,05 keer.

Historie en Voorspellingen

Historisch gezien heeft Engeland slechts één keer een officiële wedstrijd tegen Nederland gewonnen. Dit was tijdens het EK van 1996, gehouden in Engeland, waar ze Nederland met 4-1 versloegen. Deze statistiek, gecombineerd met de huidige vorm van beide teams, maakt de halve finale van woensdag extra intrigerend.

Wedstrijdinformatie en Verwachtingen

De halve finale tussen Nederland en Engeland vindt plaats op woensdag om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarin zowel de vechtlust van Oranje als de kwaliteiten van Engeland op de proef zullen worden gesteld. Fans van beide teams kijken reikhalzend uit naar deze confrontatie die zal bepalen wie er doorstoot naar de finale van het EK.

Tags: Nederland Engeland EK2024